U kunt bij ons terecht voor allerlei soorten parket zoals traditioneelparket, lamelparket, duoplank, laminaat en pvc vloeren. In alle voor houten vloeren geschikte houtsoorten, en ook op vloerverwarming of vloerkoeling.

In onze showroom in Voorschoten, of tijdens een huisbezoek, kunnen wij u verschillende voorbeelden laten zien en de mogelijkheden met u bespreken.

 

 

Tapis vloeren

Deze vloeren zijn verlijmd en vernageld. Ze zitten dus vast aan de ondervloer. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om deze vloer, met decibelcertificaat, in appartementen te leggen. Dit moet dan wel per appartement beoordeeld worden. Combinatie met vloerverwarming is ook mogelijk. Een tapisvloer is 6 of 9 mm dik, en de bijbehorende ondervloer ongeveer 12 mm. Deze vloeren kunnen in alle gewenste motieven, patronen en houtsoorten worden gelegd, hebben een zeer lange levensduur, zijn goed te repareren, kunnen strak worden gelegd en geven minimaal geluid bij belopen.

 

 

 

 

Planken vloeren

Dit zijn vloeren van massief hout. Ze kunnen zwevend worden gelegd of worden verlijmd. Dit zijn vloeren van ongeveer 2 cm dik of 3 cm dik. Planken vloeren zijn relatief snel klaar en hoeven niet te worden geschuurd. Doordat dit massieve vloeren zijn is de kans op "werken" aanzienlijk. Vast gelegd is de werking een stuk minder dan zwevend gelegd.

 

 

Lamelparket

Dit is meestal een zwevende vloer met een toplaag van ongeveer 4 mm. Elke zwevende vloer kan met decibelcertificaat worden afgeleverd. Ook deze vloer kan in combinatie met vloerverwarming worden gelegd. Lamelparket kan snel worden gelegd en hoeft dan niet meer te worden afgewerkt.

 

 

Laminaat

Is een (hout)fotoprint met daar overheen een harde toplaag. Laminaat vraagt geen onderhoud en is snel te leggen. Het maakt bij belopen wel een hol geluid en is bij beschadiging moelijk bij te werken.

 

 

Verouderde vloeren

Zijn te verkrijgen in tapis, maar ook in planken vloeren en in lamelparket.